Opstijgend vocht - Het Zuiden b.v.

Kelder waterdicht maken
Menu
Ga naar de inhoud
vochtbestrijding
Opstijgend vocht
            
Natte plekken door opstijgend vocht op gemetselde muren zijn een veelvoorkomend verschijnsel. Dit effect wordt veroorzaakt door de zuigende kracht van een dergelijke muur. Vochtweringsbedrijf Het Zuiden B.V. heeft zich gespecialiseerd in preventieve voorbewerking en het verhelpen van dit probleem.
opstijgendvocht
opstijgendvocht

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht wordt ook wel optrekkend vocht genoemd. Muren kunnen poreus zijn en daardoor water opzuigen. Dit gaat vanzelf door de zogenaamde 'capillaire werking', een natuurkundig verschijnsel dat ervoor zorgt dat het water omhoog wordt gezogen.

Waarom is opstijgend vocht een slechte zaak?

Als je last hebt van opstijgend vocht, dan levert dat diverse problemen op. Zowel praktische problemen (je kan de muur niet meer pleisteren of behangen). Maar ook gezondheidstechnische problemen. Zo kan er bijvoorbeeld een ongezonde schimmelvorming plaatsvinden.
                                         
Hoe voorkom je opstijgend vocht?
                    
Wil je opstijgend vocht voorkomen? Dan kun je bijvoorbeeld op de bodem een stukje muur metselen met waterafstotende klinkers. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Maar meestal is het kwaad al geschied. Zeker als wij in beeld komen :) Dan is het een kwestie van behandelen en voorkomen dat het in de toekomst nogmaals gebeurt.                       
                                        
Een juiste vochtbehandeling zorgt ervoor dat dit proces omgekeerd wordt. En dat uw muren vochtvrij en onaangetast zijn en blijven. Een juiste behandeling kan bijvoorbeeld zijn dat we de muur injecteren met een speciale vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat er geen vocht meer door kan.
                                                                                                     
Kelders worden vaak getroffen door vochtproblemen. Maar ook binnen- en buitenmuren zijn onderhevig aan vochtproblemen. Opstijgend vocht tast het metselwerk van uw muren aan. Wij helpen u graag om de vochtproblemen aan te pakken en in de toekomst te voorkomen.
  
Kunnen wij u ook helpen met het behandelen van opstijgend vocht? Neem gewoon eens contact op.

kelder waterdicht maken
Terug naar de inhoud